09 July 2019

Saps què és la PNI?

La Psiconeuroimmunologia clínica (PNI) és un enfoc global de la persona tenint en compte la psicologia, el sistema nerviós, el sistema immunològic, el sistema endocrí i les relacions que estableixen entre ells. Consisteix en entendre l’individu des de la globalitat i acompanyar-lo per aconseguir el benestar. La PNI busca despertar les necessitats bàsiques i primitives per recuperar el sistema de recompensa i deixar enrere la normalització de diferents malalties, disfuncions o dolències que, a causa del l’estil de vida que hem establert, estan sent cada cop més habituals.

El tractament amb l’enfoc de la PNI consisteix principalment en l’escolta de la persona. Escoltar al pacient per entendre les relacions, les creences, les vivències, les dolències i les rutines que l’ han portat fins a la consulta. Entre d’altres, utilitza l’alimentació com a “medicament”, com a via d’entrada per abordar la problemàtica del pacient, canviant els hàbits alimentaris per poder millorar la simptomatologia. El tractament de la PNI consisteix en empoderar als pacients per a què agafin les regnes de la seva vida i produeixin un canvi en aquesta. 

La PNI et pot ajudar en:

– Disfuncions digestives: acidesa, cremor d’estomac, inflor, estrenyiment, diarrea, digestions pesades… I tots aquells canvis que hi hagi hagut en el sistema que provoquen malestar.

– Disfuncions hormonals: alteració de la menstruació, dolor de la regla, síndrome premenstrual, hipotiroïdisme, problemes de fertilitat, diabetis tipus II…

– Alteracions del sistema immunològic: patologies auto-immunes, candidiasis o fongs vaginals, infeccions d’orina, paràsits intestinals, al·lèrgies…

– Disfuncions energètiques: fatiga i insomni.

Si vols saber-ne més només cal que ens truquis.

Salut!

l’Equip d’Equilàter.